Om Bykrogen

Varmt välkommen till Bykrogen i Österslöv – restaurang, konferens, hotell och matlagningsaktiviteter

En pärla full av gemyt

I Österslöv utanför Kristianstad i Skåne ligger Bykrogen. Här finner du restaurang, hotell och konferens i rustik miljö. Bykrogen är för dig som sätter värde på livets goda och gärna unnar dig något extra. Vi lagar exklusiv mat med närproducerade råvaror och erbjuder givande gruppaktiviteter. Du kan läsa mer om vår verksamhet under respektive flik här på hemsidan.

Välkommen till Bykrogen i Österslöv – gemytlighetens högborg!

Bykrogens historia

För drygt hundra år sedan, i den lilla byn Österslöv norr om Kristianstad, byggdes det en stärkelsefabrik. Efter att ha tjänat trakten i mer än ett halvt sekel lades den ner på 60-talet. Borta var stärkelsen, och byggnaden omvandlades till mobiliseringslokal för försvaret innan den senare ställdes helt tom. I samma veva föddes en liten pojke i närheten. Pojken hette Richard. I unga år tog musiken upp hans fulla intresse, men med åren kom han att nära en dröm om att öppna ett pensionat eller liknande. Där skulle folk från när och fjärran kunna komma för att både äta och sova gott. Alla han berättade om sin vision för var, minst sagt, skeptiska…

”Att öppna ett sånt ställe – i Österslöv? Det går aldrig!”

Men Richard, full av lusta och jävlar anamma, gav inte upp. En dag gjorde han slag i saken och köpte den gamla nedlagda stärkelsefabriken. Han hade en dröm, och han skulle uppfylla den. Vännen Jan-Axel, som förutom att vara en skicklig hantverkare också sägs vara en av södra Sveriges mest positiva personer, fick i uppdrag att hjälpa den bli verklighet. Kanske var det tur att det var just positive Jan-Axel som fick frågan, för framför sig hade de ett omfattande renoveringsprojekt. Arbetet tog fart och i maj 2001 stod Bykrogen klar för öppning. Längs vägen har nya idéer dykt upp och förverkligats, något som format Bykrogen till den personliga och gemytliga plats den kommit att bli.

Bykrogen är resultatet av kreativitet, hårt arbete, fantastiska medarbetare och en dröm som var för stark för att inte låta sig uppfyllas.